Home | Literature | "Kohëbrengë"

"Kohëbrengë"

image
« Koha ka qenë gjithmonë një problem, që nga fillimi i kohërave... »

 

 

 

 

 

 

 

 

« ...Koha ka qenë gjithmonë një problem, që nga fillimi i kohërave. Një problem i përsëritur, sepse çështja e kohës është vetë koha. Në rrënjën e këtij problemi, ka dy konceptime të kundërta. Për disa, realiteti është një ndryshim i papushueshëm. Bota është në flakë. Ligji i të kundërtave është i përgjakshëm. Mirëpo, gjithçka dëshiron të kthehet në të kundërtën e vet, dhe kjo është ajo që e krijon ndryshimin. Kështu, historia është kronika e dhunës. Koha është luftë. E ardhmja dhe rrjedha janë i vetmi realitet kohor. E përhershmja është iluzion. Nëse pushon lëvizja, universi shembet dhe koha merr fund... »

 

 

"KOHËBRENGË"

 Ese

Autori: Carlos Fuentes   

Përktheu:  Dea J Klosi                     

Botimet Iris                     

Faqe: 340                    

Çmimi: 5 euro                  

Tirazhi: 1000 kopje

 

 

 

 

Subscribe to comments feed Comments (0 posted)

total: | displaying:

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
Share this article
Tags
Rate this article
5.00