Home | Literature | * * *

* * *

image
Shekulli i Dritave shkencore – dhe hijeve politike.
 
 
 
 
 
 
 
« ... Edhe shekulli i XX-të e pati përqafuar premtimin për një njerëzim të përsosshëm dhe një liri që, për të qenë vetvetja, do të përfshinte dhe lirinë për të keqen. Ky qe shekulli i Einsteinit dhe Flemingut, por edhe i Hitlerit dhe Stalinit. Shekulli i Joyce dhe Picassos, por edhe i Auschwitzit dhe Gulagut. Shekulli i Dritave shkencore – dhe hijeve politike. I universalitetit të teknologjisë, por edhe i dhunës. Një përparimi të pashoq, përfshirë këtu në pabarazi. Historia njerëzore nuk ka njohur kurrë një hon të tillë ndërmjet zhvillimit tekniko-shkencor dhe barbarisë politiko- morale. A do të na sjellë ditë më të mira shekulli i XXI-të ? Ne kemi të drejtë të jemi skeptikë. Ose të paktën, ta përkufizojmë pesimizmin në mënyrën e Oscar Wilde : Si një optimizëm të informuar mirë . »
 
 
 
 
 
© Dea J Klosi, në Shqip
© Carlos Fuentes

Subscribe to comments feed Comments (0 posted)

total: | displaying:

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
Share this article
Tags
Rate this article
5.00