image

Pagjumësia

Mungesa e gjumit mund të zvogëlojë aftësinë e ADN-së për të rimarrë veten

 

Shkencëtarët ngrejnë alarmin! Nëse flini më pak se shtatë orë gjumë në natë mund të prekeni nga kanceri.

Pagjumësia mund të dëmtojë përgjithmonë ADN-në dhe të rrisë rrezikun e kancerit, thonë shkencëtarët.

 

Mungesa e gjumit mund të zvogëlojë aftësinë e ADN-së për të rimarrë veten, ndoshta duke sjellë dhe sëmundje gjenetike, sugjerojnë studimet.

 

Ky është studimi i parë i këtij lloji me të rriturit prandaj duhen bërë hulumtime të reja për këtë çështje.

 

Studimi u përqendrua tek mjekët, të cilët duhet të përshtatin orët e gjumit për shkak të punës së ndërrimit të natës. Shkencëtarët nuk e dinë ende përse mungesa e gjumit dëmton ADN-në.

 

Sasia e rekomanduar për të fjetur gjumë është përgjithësisht shtatë orë në natë, por shumë prej mjekëve flinin pesë orë.

Subscribe to comments feed Comments (0 posted)

total: | displaying:

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
Share this article
Tags
Rate this article
0