image

Liberalët dhe inteligjenca

Njerëzit me pikëpamje politike liberale thuhet se kanë nivele më të larta të inteligjencës...

 

 

Pse të shqetësoheni dhe të bëni një test për koeficientin e inteligjencës kur mund ta studioni personalitetin tuaj duke analizuar shenjat e inteligjencës?

 

Një mori karakteristikash janë të lidhura me zgjuarsinë, por disa prej tyre indikojnë më shumë se një person është inteligjent.

 

Liberalë

Njerëzit me pikëpamje politike liberale thuhet se kanë nivele më të larta të inteligjencës. Arsyetimi është se bindjet liberale shkojnë kundër instinkteve tona evolucionare dhe kjo do të thotë që ju mund t’i mposhtni instinktet me intelekt.

 

Vetmitarë

Sipas studimeve, sa më shumë që njerëzit inteligjentë të shoqërohen me miqtë e tyre, aq më pak të kënaqur ndihen me jetën.

 

Flini  vonë

Mund të mos jetë e dobishme për karrierën, shkollën ose shumë gjëra të tjera në jetë, por një studim sugjeron që njerëzit inteligjentë kanë më shumë gjasa të bëjnë një lëvizje jo dhe aq të zgjuar: të flenë dhe të zgjohen vonë.

 

Përtacë

 

Njerëzit inteligjenti shijojnë më shumë të menduarin sesi të “vepruarin”.

 Keni vuajtur nga ndonjë sëmundje mendore

Kërkimet tregojnë se një IQ më i lartë gjatë fëmijërisë është i lidhur me tiparet e çrregullimit bipolar. Njerëzit zgjuar janë gjithashtu më të prirur ndaj ankthit.

 

Subscribe to comments feed Comments (0 posted)

total: | displaying:

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
Share this article
Tags

No tags for this article

Rate this article
5.00