Home | Environment | Trekëndëshi i Bermudës

Trekëndëshi i Bermudës

image
Trekëndëshi i Bermudës kufizohet afërsisht ...

 

 

 

 

Trekëndëshi i Bermudës kufizohet afërsisht nga Miami, Bermuda dhe Porto Riko.

 

Emri “Trekëndëshi i Bermudës” u përdor për herë të parë në një artikull reviste në vitin 1964.

 

Numri i zhdukjeve të raportuara në Trekëndëshin e Bermudës është relativisht i vogël në krahasim me numrin e anijeve dhe avionëve që kalojnë të sigurtë nëpër këtë rajon, çdo vit.

 

Qeveria amerikane nuk e njeh Trekëndëshin e Bermudës si zonë rreziku dhe ia atribuon zhdukjet gabimeve njerëzore, fatkeqësive natyrore dhe shkaqeve të tjera të njohura.

 

Trekëndëshi i Bermudës nuk është i vetmi vend ku kanë ndodhur zhdukje misterioze dhe ngjarje të ngjashme janë raportuar në pjesë të tjera të botës.

 

Besimi popullor në shpjegimin mbinatyror të zhdukjeve në Trekëndëshin e Bermudës bazohet kryesisht në prova anekdotike dhe bestytni.

 

Administrata Kombëtare e Oqeanit dhe Atmosferës (NOAA) thotë se nuk ka asnjë provë që zhdukjet misterioze ndodhin më shpesh në Trekëndëshin e Bermudës sesa në cilëndo zonë tjetër të oqeanit me përmasa të ngjashme.

 

Roja Bregdetare e Shteteve të Bashkuara ka deklaruar se Trekëndëshi i Bermudës nuk është një zonë me rrezik të shtuar dhe se nuk mban statistika për zhdukjet në rajon.

 

Shumë nga raportimet e zhdukjeve misterioze në Trekëndëshin e Bermudës janë zhvlerësuar ose janë vërtetuar që janë raportuar në mënyrë të pasaktë.

 

Trekëndëshi i Bermudës ka qenë objekt i shumë librave, filmave dhe shfaqjeve televizive, të cilat i kanë shtuar mitologjisë që rrethon zonën.

 

Shpjegimet shkencore për zhdukjet në Trekëndëshin e Bermudës përfshijnë gabimin njerëzor, piraterinë, fatkeqësitë natyrore si uraganet dhe defektet teknike të avionëve dhe anijeve.

 

Nuk ka asnjë provë të besueshme shkencore që mbështet shpjegime mbinatyrore ose jashtëtokësore për zhdukjet në Trekëndëshin e Bermudës.

 

 

Subscribe to comments feed Comments (0 posted)

total: | displaying:

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
Share this article
Tags
Rate this article
5.00