Home | Business | Ekonomia britanike në recesion

Ekonomia britanike në recesion

image
Kryeministri Gordon Brown bëri thirrje për bashkëpunim ndërkombëtar për të përballuar krizën ekonomike globale.

  
Ekonomia britanike ka hyrë në recesion për herë të parë pas 18 vjetësh.
Të dhënat e publikuara sot tregojnë se prodhimi i brendshëm është ulur me 1,5 përqind gjatë tremujorit të fundit të vitit 2008, ndërsa gjatë tremujorit të tretë të vitit të kaluar ishte regjistruar një rënie prej 0,5 përqind.

Ai tha se gjatë javëve të ardhshme në SHBA do të miratohet një paketë e madhe shpëtimi për ekonominë dhe vendet evropiane ,te cilat po përgatiteshin për marrjen e vendimeve të rëndësishme.
 

Subscribe to comments feed Comments (0 posted)

total: | displaying:

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
Share this article
Tags

No tags for this article

Rate this article
5.00