Home | Business | Forcohet Euro

Forcohet Euro

image
 
								
								


Me hyrjen e Sllovakise ne Bashkimin Monetar Europian me 1 janar 2009 eurozona arriti 329 milione vete. Euroja po tregon nje ecuri te mire edhe ne kohen e krizes financiare. Deri tani Europa ka shpetuar deri diku mire nga kriza, kjo ne mase te madhe fale monedhes euro. Luhatje te monedhes, si per ato ne shembull ne Hungari apo ne Letoni, mund t'u kishin ndodhur edhe Gjermanise dhe Frances ne qofte se ne keto vende nuk do te ekzistonte euroja. Por atje ku eshte e pranishme euroja funksionon si mburoje, ku kercasin dhembet spekulatoret financiare.

Edhe Britania e Madhe, qe deri tani rrinte larg euros, tashme po mendon per monedhen europiane.

Subscribe to comments feed Comments (0 posted)

total: | displaying:

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
Share this article
Tags

No tags for this article

Rate this article
0