image

Ngërç për ekonominë amerikane

Ekonomia amerikane kohët e fundit ka patur një rritje modeste. Ajo është rritur me një normë vjetore prej 2.4 %, në periudhën janar-mars. Bizneset kanë lëvizur më ngadalë, ndërsa shkurtimet buxhetore shtetërore dhe te qeverive lokale ishin më të thella.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekonomia amerikane kohët e fundit ka patur një rritje modeste. Ajo është rritur me një normë vjetore prej 2.4 %, në periudhën janar-mars. Bizneset kanë lëvizur më ngadalë, ndërsa shkurtimet buxhetore shtetërore dhe te qeverive lokale ishin më të thella.

 

Departamenti i Tregtisë thotë se rritja ekonomike në tremujorin e parë ishte vetëm pak më poshtë se norma 2.5 %, që u vlerësua fillimisht.

 

Ekonomistët besojnë se rritja do të ngadalësohet në rreth 2 % në tremujorin prill-qershor, ndërsa ekonomia po i përshtatet shkurtimeve të shpenzimeve federale, taksave të larta dhe dobësive të mëtejshme globale.

Subscribe to comments feed Comments (0 posted)

total: | displaying:

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
Share this article
Rate this article
0