Home | Literature

Literature

image

Shpallen Çmimet Kombëtare të Letërsisë

Idlir Azizaj dhe Diana Kastrati janë fituesit e Çmimeve Kombëtare të Letërsisë...
Full story

Qershi

image
Lastari ishte i pathyer, por i zhvoshkur. Diçka kishte humbur nga kurora mbretërore e asaj peme teutone......
Full story

Natë muaji Maj

image
-Mua më kish mbetur një pikë verë në fund të plloskës edhe ......
Full story

Tokë e premtuar

image
Në llum bisha unjet, gëlltit tym, koka i rëndohet, shkel minën e trurit, e zemra... eh zemra......
Full story

Preludium to Europe

image
"O mother Enitharmon, wilt thou bring forth other sons? To cause my name to vanish, that my place may not be found, For I am faint with travail..."...
Full story

* * *

image
Skamje madhështore, të cilën e detyron në tokë etja, përtacia elegante e mësuar nga një popull i përkorë, o të mirat e mia të vona…...
Full story

Mistike

image
Mbase do kryqëzohemi diku, në terminale aeroportesh, me pasaporta të bardha në duar, ku shkruhet: Republika e Harresës!...
Full story

Gurth (2)

image
Ketrat gëlojnë kudo. Po kështu gjithfarë shpendësh. Natyra vetëndreqet, a ka më bukur se kaq!...
Full story

David H Lawrence

image
English novelist, story writer, critic, poet and painter, one of the greatest figures in 20th-century English literature....
Full story

E kuqe e athët

image
Fëmijët mblidhnin shegë të egra rrëzë mureve të kalasë, të athëta si historitë e mbretërve ilirë, poshtë Drini qëronte lëmashkun e shekujve mbi......
Full story
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 1555 | displaying: 1 - 10
Log in
Featured author