image

Nën reflektorët turistikë

Kalaja dhe arkitektura otomane e Prizrenit, vera e Rahovecit, skijimi ekstrem në majën e Gjeravicës...
Full story
image

Madmen in Authority

As more governments, parties, and leaders come to imitate the madman strategy, the scope for agreement in any negotiation will narrow, and will become more likely....
Full story
image

Zbulohen gjurmë të reja të qytetërimit Pajon në Radovish të Maqedonisë

Sipas shumë studiuesve vendës dhe të hua, në kohën e sundimit të Filipit II dhe Lekës së Madh, në territorit e Radovishit të sotëm kanë banuar kryesisht fiset pajone-ilire, sipas emrave të të cilave njihen edhe vendbanimet e kësaj periudhe. ...
Full story
image

Cui bono?

Si i shfaqi kriza me kimikate pasojat e mungesës së një sistemi... ...
Full story
image

Hipokrizi në emër të Europës

Thirrjet e 1990, “E duam Shqipërinë si gjithë Europa”, ishin klithma që buronin nga thellësia e shpirtit......
Full story
image

Diplomacia dhe Logjika

Sipas logjikës së shëndoshë, nëse termi , "Maqedoni" do të mbetet edhe......
Full story
image

Liberals, Year Zero

If we are faced with an implosion of liberal democracy – as I believe – then the challenge we face is that of reinventing liberal democracy....
Full story
image

Emri i kompromisit

Në kufirin jugor të Kosovës së shpejti mund të lindë Maqedonia e Epërme......
Full story
image

Where Free Speech Ends

Freedom of speech is a fundamental human right......
Full story
image

Të zemëruar me të zemëruarin e madh

Raportet mes Amerikës dhe BE-së nuk kanë qenë ngaherë më të......
Full story
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 1204 | displaying: 1 - 10
WEATHER
MONEY EXCHANGE

To

Featured author