Home | VIP

VIP

image

Niko Peleshi

Niko Peleshi, i lindur në Korçë më 11 Nëntor 1970.Ai ka përfunduar studimet e larta për Inxhinieri Elektronike.
Full story

Tony Abbott

image
Anthony John Abbott (born 4 November 1957) is the Prime Minister-designate of Australia and Leader of the Liberal Party. He has been the Member of Parliament for Warringah since 1994....
Full story

Stefan Zweig (1881-1942)

image
Vepra e parë e Cvajg ishte përmbledhja poetike "Litarë të argjendtë" (Silberne Saiten) e cila u botua në vitin 1901 kur ai ishte vetëm 20 vjeç. Më pas u botua në Zvicër, drama e tij kundër luftës, titulluar "Jeremiah", të cilën ai e shkroi në vitin 1917 kur ishte ushtar. Kjo dramë frymëzohej nga Lufta e Parë Botërore dhe u luajt për herë të parë në Nju Jork në vitin 1939. Cvajg shkroi dhe drama të tjera si "Tersites" në 1907, një tragjedi e shkruar në vargje të lira si dhe "Jetë në det" (Das Hause Am Meer) në 1912, tek e cila pasqyrohej Lufta Civile në Amerikë....
Full story

Seamus Heaney (1939-2013)

image
Seamus Heaney, the 1995 Nobel laureate in Literature who was often described as the greatest Irish poet since Yeats, died on Friday in Dublin. He was 74. ...
Full story

Boris Pasternak (1890-1960)

image
Russian poet, whose novel Doktor Zhivago brought him the Nobel Prize for Literature in 1958....
Full story

Albert Camus (1913-1960)

image
French novelist, essayist and playwright, who received the 1957 Nobel Prize for Literature....
Full story

In Memoriam

image
J Klosi ......
Full story

Margaret Thatcher (1925 - 2013)

image
"I love argument. I love debate. I don't expect anyone just to sit there and agree with me - that's not their job." 1980...
Full story

Peter Jones

image
Since 2009 Jones has been developing a public role focusing on nurturing Britain's entrepreneurial talent. The Peter Jones Enterprise Academy opened its doors to students aged 16 upwards offering BTEC courses in Enterprise and Entrepreneurship....
Full story

Boris Johnson

image
The Mayor of London triumphed over a who's who of politics, royalty and celebrities in a list dominated by Oxford graduates and Old Etonians. ...
Full story
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 129 | displaying: 71 - 80
Log in
Featured author