Home | VIP

VIP

image

Mother Teresa: The Life of a Saint

On her path to sainthood, Mother Teresa was a nun, a nurse and a Nobel Peace Prize winner.
Full story

Dr. Arben Taravari

image
Dr. Arben Taravari është Përgjegjës i Bordit në Klinikën Universitare të Neurologjisë – Departamenti për Sëmundjet Ekstrapiramidale – Shkup. Njëkohësisht është Asistent hulumtimi për Neurologji në Fakultetin e Shkencave Mjekësorë në Universitetin « Shën Kirili dhe Metodi » – Shkup....
Full story

Umberto Eco (1932 - 2016)

image
Umberto Eco, the bestselling novelist, semiotician, philosopher, essayist, literary critic......
Full story

Zac Goldsmith

image
Zac Goldsmith has been elected as the Conservative candidate for Mayor of London after a landslide victory......
Full story

In Memoriam ( Dh. Pasko)

image
Dhimitër Pasko, i njohur me pseudonimin Mitrush Kuteli u lind më 13 Shtator 1907 në Pogradec, dhe ndërrroi jetë më 4 Maj 1967 në Tiranë....
Full story

Oliver Sacks (1933–2015)

image
It is a serene image of destination — and eminently unfit to characterize the final decade of Oliver Sacks's life. Against a tide of diminishing health, he added four books to an already impressive catalogue: Musicophilia (2007), The Mind's Eye (2010), Hallucinations (2012)......
Full story

Augustin Bisaku (1927- 2015)

image
Augustin Bisaku u lind më 20 Prill të vitit 1927 në Bishtazhin të Gjakovës. Shkollën fillore e kreu në vendlindje. Në moshën rinore ai u dallua si oficer paraushtarak....
Full story

Papa Françesku në Tiranë: " Paqe për shpirtin dhe kombin tuaj!"

image
Ati i Shenjtë falenderoi shqiptarët për mikpritjen e ngrohtë. “Unë lutem që Zoti të bekojë Shqipërinë!” u shpreh Papa Françesku....
Full story

Yasunari Kawabata (1899-1972)

image
In 1968, Yasunari Kawabata became the first Japanese novelist to win the Nobel Prize for Literature....
Full story

Letra e fundit e gazetarit, J Foley

image
Gazetari James Foley shkruan në letrën e tij drejtuar familjes, për mallin, përballjen me pengmarrjen dhe dëshirën e tij të zjarrtë për lirinë....
Full story
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 129 | displaying: 51 - 60
Log in
Featured author